Link Building и Domain Authority I Видео Интервю

Качествените линкове са в основата на добрия Link Building и Domain Authority с висок резултат!

Добрият Link Building и Domain Authority с висок резултат, са важна част от SEO оптимизацията на сайта. Качествените връзки от други сайтове към нашия сайт ни помагат, както повече потребители да ни откриват, така и да бъдем по-добре класирани в Google. За съвети относно Link Building и Domain Authority, както и други елементи свързани с off-site SEO, се обърнах към Калин Каракехайов. Калин е собственик на Tool.Domans и SEO.Domains, най-големият доставчик на SEO домейни в света.

Link Building и Domain Authority през 2019 година

Link Building-ът много се промени през последните години, всъщност той не спира да се променя. Преди години, както каза Калин “в златните лесни години на SEO-то”, количеството линкове беше от голямо значение. Сега обаче значение има доколко качествен е линкът, т.е. дали идва от домейн с високо Domain Authority.

Основно се цели качество вече, а не количество както беше някога!

Калин Каракехайов, собственик на Tool.Domains и SEO.Domains

Докато преди практиката да регистрираме сайта си в множество директории и сайтове с категории, работеше добре, в наши дни тя не се радва на същия успех. От главно значение днес са качеството на източника, от който идва линка, релевантността му спрямо ключовите думи, по които оптимизираме и т.н.

Domain Age, Domain Authority, Link Juice

Google слага към всеки домейн Authority фактор, който е функция на линковете към домейна. Колкото повече качествени линкове получаваме от други сайтове с високо Authority, толкова по-високо Authority ще получим и ние. Разбира се големите, утвърдени брандове имат по-високо Domain Authority. Има много инструменти, които могат да покажат какво е Authority-то на вашия домейн. Един такъв, с който можете да проверите бързо е Website “Authority” Checker на Ahrefs.

Link Building и Domain Authority - Website Authority Checker

От значение е и фактора Domain Age, то ест възрастта на домейна. С времето, когато работим добре, за да оптимизираме нашия сайт и се стремим към по-високо Authority, към създаване на повече полезно съдържание, към поддържане на добро SEO, домейнът става все по-силен и изгражда по-голямо доверие. Всяка страница пък си има Link Juice стойност (page rank), която дава важността и в рамките на самия сайт.

За по-задълбочени анализи на всички тези фактори, можете да използвате tool-овете на SEMrush или Moz.

PBN (Private Blog Network) и как се използва като SEO техника.

Това е практиката да се купуват изтекли домейни, с линкове и вече изградено Domain Authority. На тези домейни се слагат нови WordPress блогове. И крайната цел е постепенно да се натрупат линкове към основния сайт. Хубаво е сайтовете на тези домейни да продължат да се поддържат, със създаване на ново полезно съдържание, което е релевантно към това на нашия сайт.

Няколко начина да събираме линкове към нашия сайт.

За да събираме линкове към сайта ни, можем да правим:

Guest blogging -- Да пишем статии за други сайтове.

Да бъдем лектори -- Да изнасяме лекции на конференции и семинари.

Да даваме интервюта -- Да даваме интервюта за други медии.

И най-важното да създаваме наистина полезно съдържание, което посетителите да споделят, или към което да изпращат референции.

И бонус за финал!

Можете да опитате безплатно един от най-добрите инструменти за SEO анализ на вашия сайт.

С него можете да проучите какви ключови думи ще бъдат подходящи за вашата стратегия, да анализирате конкуренцията и още много полезни активности, които ще ви помогнат да оптимизирате вашата SEO стратегия.

Благодаря ви, че прочетохте статията докрай! Ако имате идея за интересна тема, свързанa с дигиталния маркетинг и искате да я споделите, ще се радвам да се свържете с мен.


Свържи се с мен

Телефон

+359 885 751 144

Услуги

Виж

Свържи се с мен

Сприятели се с мен

Харесай ме

Последвай ме

Гледай ме

Част от общността