Видео: YouTube Канал – Официално Откриване!

Мястото, където можете да следите интересни видео ресурси свързани с Дигиталния Маркетинг!

3, 2, 1…Action! Време е официално да открия видео канала ми и се чувствам повече от щастлив от това. Първоначално идеята ми беше да го сторя на 1-ви юли 2019г., но се оказа, че съдбата ми беше подготвила нещо много по-важно в личен план. И точно, когато преди месец и половина снимах интро видео за канала ми на плажа във Варна, срещнах любовта на моя живот и напълно и се отдадох. Сега, зареден с много повече ентусиазъм и любов. И след като имах време да пообмисля доста детайли, за да направя канала си още по-добър, е време да кажа “Старт”.

Във видео канала ми ще публикувам интересни видеа, на теми свързани с Дигиталния маркетинг. Ресурси, които надявам се ще бъдат полезни за всеки, който по някакъв начин е обвързан с Дигиталния свят или тепърва навлиза в него. Идеята ми е да поддържам повечето видеа кратки, така че да казват колкото се може повече съдържателна информация в рамките на 3 до 5 минути. Тъй като знам колко ценен ресурс е времето за всеки от нас. 🙂

Предистория

Малко предистория за мен и за това как се зароди идеята за този канал. Занимавам се с дигитален маркетинг от почти 10 години. През 2010 имах своя първи досег с изграждането на WordPress Сайтове, SEO Оптимизация, Facebook Маркетинг, Имейл Кампании, а и започнах да посещавам IT Събития. Влюбих се в маркетинга и записах тази специалност в УНСС.

Истински обаче, влязох надълбоко в дебрите на онлайн маркетинга, когато започнах работа във водещата хостинг компания в България -- СуперХостинг.БГ през 2014 година.

Видео: YouTube Канал – Официално Откриване! | Събитие - СуперХостинг.БГ

За периода прекаран там (до пролетта на 2018 година), учейки се от най-добрите специалисти в България, имах възможността да участвам в множество проекти и кампании. Виждайки как нещата се случват на практика и правейки ги, натрупах и доста опит. Освен това, през този период успях и да се запозная с много хора, специалисти в областта на дигиталния маркетинг в България.

След пауза от няколко месеца в професионалното ми развитие през 2018г. Когато имах труден, но много поучителен период в живота ми.

Видео: YouTube Канал – Официално Откриване! | DevriX

В края на 2018г. започнах работа в една от топ WordPress Development агенциите в света -- DevriX. За периода прекаран там, научих и доста неща, свързани с онлайн позиционирането при по-големи проекти, някои особености при маркетинга и продажбите на пазари извън България и доста неща за WordPress. В този период засилих и участията си като лектор на събития, свързани с дигиталното общество.

И от лятото на 2019-та реших да опитам сам да поема по пътя на дигиталния ентусиаст.

Идеята за видео съдържание

Как се зароди идеята за този видео канал? Всичко започна, покрай събитието Digital4Varna, което се проведе в края на м.Юни. Бъдейки в областта на дигиталния маркетинг от почти 10 години и изпитвайки сантиментална стойност към родния ми град -- Варна. Имах голямо желание да бъда лектор на събитието. Да представя нещо интересно, нещо което ще е полезно за аудиторията.

Темата на събитието беше “SEO и Content маркетинг” и гледайки списъка с вече обявените лектори, се замислих. Тези хора са тясно профилирани в SEO и Content маркетинг, те са утвърдени специалисти и това е в основата на това, с което се занимават. Аз също имам известни познания, но към момента далеч не бих се нарекъл чак толкова голям SEO или Conent маркетинг специалист. И разсъждавайки, кои са силните ми страни, се фокусирах върху факта, че се познавам с доста специалисти в областта.

Digital4Varna презентация "SEO въпроси и отговори, които ни вълнуват за успешна SEO стратегия"

Тогава ми хрумна идеята, че мога да заснема интервюта с някои от тези специалисти. И да споделя с хората, отговори на въпроси, които ни интересуват за успешна SEO и Content маркетинг стратегия. Така наистина ценна информация да достигне до аудиторията на събитието.

Свързах се някои от най-големите експерти у нас и започнах да снимам. И в периода от около две седмици, в които снимах, се замислих отново. Защо да ограничавам цялата тази полезна информация само до аудиторията на събитието? Ще е много по-добре да я направя достъпна за всеки, който има интерес в областта на дигиталния маркетинг. Така се роди и идеята за видео канала.

Целта на видео канала

Обмисляйки идеята по-дълбоко си казах -- добре сега ще наснимаш едни видеа, ще ги пуснеш, ами после…? И тогава реших, че всеки, който е част от дигиталното общество в България би имал полза, ако правя регулярно подобни ресурси. Където да показвам най-добрите практики, инструментите, които се ползват, тенденциите, съвети как да се справим с различни казуси и идеи как да подобрим онлайн позиционирането си. И ентусиазиран от тази идея се захващам здраво с нея!

Какво да очакваме?

Първата серия от видеа е на тема: “SEO въпроси и отговори, които ни вълнуват за успешна SEO стратегия”. Тя се състои от 8 кратки видеа. В рамките на които, специалисти споделят ценни съвети, как да оптимизираме SEO стратегията си и над какво да наблягаме. И по-конкретно:

Видео: YouTube Канал – Официално Откриване! | Videos

1. Хостинг и Домейн -- SEO гледна точка

2. Скорост и перформънс на WordPress сайтове

3. Link building, Domain Age, URL, и Authority

4. Meta данни и вътрешно нареждане

5. Мобилна версия, съвети за оптимизация

6. Paid-organic mix, PPC и SEO

7. Социални мрежи и SEO

8. Вирално и релевантно съдържание

След това планирам да правя видеа на теми свързани с: WordPress, Маркетинг в Социалните Мрежи, Sales, Онлайн Търговия, Програмиране, PPC, Имейл Маркетинг, Marketing Automation, Video Marketing. И още много интересни теми, които са свързани с дигиталния маркетинг и ни вълнуват.

И така официално казваме ‘Старт”, приятно гледане и очаквайте интересни видеа и статии!

Благодаря ви, че прочетохте статията докрай! Ако имате идея за интересна тема, свързанa с дигиталния маркетинг и искате да я споделите, ще се радвам да се свържете с мен.


Свържи се с мен

Телефон

+359 885 751 144

Услуги

Виж

Свържи се с мен

Сприятели се с мен

Харесай ме

Последвай ме

Гледай ме

Част от общността