WordCamp Sofia – 2019 I Видео Репортаж

Потопете се в атмосферата на WordCamp Sofia -- 2019!

WordCamp Sofia -- 2019 се проведе на 10-ти ноември в Sofia Tech Park и събра около 500 човека, занимаващи се с WordPress. Това беше 10-тият WordCamp, който се провежда в София. И определено се насладихме на едно страхотно събитие. Посетителите си изкараха добре, темите бяха супер, а настроението приповдигнато и изпълнено с положителни емоции. За да хванем част от атмосферата заснехме и видео репортаж от кемпа.

Как протече WordCamp Sofia -- 2019?

Още рано, рано в неделя стартирахме с регистрацията и до 9:00ч. сутринта залата вече беше на 80% пълна. Малко след това започнаха и лекциите. Като за начало Светлана Цонева от Pixel House ни потопи в света на дизайна, разкривайки какви са тенденциите за 2020 година. След това слушахме за Ecommerce от Александър Савкович от Enartia и Headless WordPress от Станимир Стоянов от SiteGround. Божидар Вълчовски от DevriX ни разказа няколко техники как да увеличим печалбата си като publishers, а Мартин Попов от Interactive Share сподели как да изградим успешна Content стратегия.

WordCamp Sofia 2019 - Лектори

Следобед също слушахме много интересни лекции -- Диана Едрева даде съвети как да направим сайта си по-бърз, Петър Теодосиев от БГ Наука ни показа как да си създадем подкаст достъпен през всички приложения под WordPress. И в последната част от WordCamp Sofia -- 2019, Даниел Иванов ни даде съвети как да правим плъгини, Диана Кошеджийска ни показа как да автоматизираме някой процеси с клиенти, а Стефан Соврлич показа как можем да подобрим кампаниите си чрез оптимизиране на post click experience-а.

Networking част

На събитието имахме възможност да се видим с представители на 9 компании спонсори -- Jump.BG, SuperHosting.BG, DevriX, SiteGround, ICN.Bg, ZETTAHOST.bg, ICDSOFT, Weglot и Fixed.Net. Стотици хора занимаващи се с WordPress, с които да обменим опит, знания и идеи. Знаменити имена в българската WordPress общност и гости от чужбина.

WordCamp Sofia 2019 - Посетители

Моето участие

Тази година аз се включих като организатор в WordCamp Sofia -- 2019 и за мен беше едно незабравимо преживяване. Планирам да подготвя и видеа + статии, свързани с организацията на WordCamp, за да покажа на повече хора какво е да се организира подобно събитие. Определено, когато видиш колко много хора оценят старанието и усилията, които всички организатори тази година положихме, чувството е страхотно. И съм изключително щастлив колко много се разви и продължава да се развива местното WordPress Community в последните години.

WordCamp Sofia-2019 - Организатори

Какво предстои?

WordCamp Sofia мина, но нищо не е свършило. Предстоят ни много готини инициативи свързани с WordPress. Първата от тях е WordPress Sofia Meetup на 12-ти ноември. Където ще се съберат около 80 човека и ще си говори “Как да си намерим работа и клиенти в екосистемата на WordPress” (лектори ще бъдат Ники Кръстев, Милен Петрински и аз -- Диан Танков). След това на 19-ти ноември, WordPress Meetup Sofia, където лектор ще бъде Петър Николов.

Очакват ни страхотни събития и много емоции, които ви съветвам да не изпускате. Междувременно следете и за други интересни събития и WordPress новини, видеа и статии в сайта ми.

Благодаря ви, че прочетохте статията докрай! Ако имате идея за интересна тема, свързанa с дигиталния маркетинг и искате да я споделите, ще се радвам да се свържете с мен.


Свържи се с мен

Телефон

+359 885 751 144

Услуги

Виж

Свържи се с мен

Сприятели се с мен

Харесай ме

Последвай ме

Гледай ме

Част от общността